Kangaroo Island

I vet aquí el post estrella del viatge a Austràlia. Per uns animalistes com nosaltres, visitar una illa santuari d’animals com aquesta, va ser la cirereta del pastís del tour.
Tot i que ja era la darrera etapa important del viatge, ni en el millor dels nostres somnis, haguéssim imaginat un final tant bonic.

Dit això, aquest post, poques paraules puc utilitzar per descriure l’experiència, més que deixar-vos les imatges que vam anar prenent i com a molt una descripció quan calgui. Evidentment aquest serà un dels posts més austers que hagi publicat, però ja en tenia la idea des de bon principi.
Tanmateix, us deixo l’avís de torn…

Avís pels viatgers:

A Kangaroo Island només s’hi accedeix amb ferri de l’illa principal des de Cape Jervis. Els preus dels ferris -amb cotxe inclòs- no són especialment cars i, a diferència de Fraser Island, aquesta illa està degudament preparada pels cotxes turisme i cal dir que són imprescindibles, doncs fa aproximadament 150km de llarg i una mitja de 75km d’ample. Com deia, els preus ronden els 45€ pax i uns 90€ el cotxe, en els bitllets d’anada i tornada. Nosaltres vam comprar-los a la web de Sealink, operador local.

De cara a dormir, hi ha diferents hotels i pobles, tot i que pocs. Qualsevol us farà les delícies, ja que tot és molt acollidor i poc saturat.

Finalment, en quan a la visita d’espais d’interès natural, a la majoria s’ha de pagar un peatge o entrada, gairebé sempre simbòlics, i pensats per mantenir la fauna en llibertat i amb les màximes garanties. Cert és, però, que voltar la pròpia illa ja és un garant de veure la màxima exuberància salvatge.

Us deixo, doncs, amb la cronologia completa dels llocs visitats al llarg dels dos dies que hi vam ser.

Seal Bay

Es tracta d’una badia-santuari, on hi trobem una gran colònia de lleons marins australians, i que no és accessible al gran públic, essent només visitable a través de les passarel·les adaptades que queden a uns 20 o 30m de la costa. Si hom vol veure’ls a peu de platja, cal pagar un extra i es fa amb un guia i en reduïts grups.

AUS_7223-PANO

AUS_7180
Les passarel·les permeten una vista excepcional de la badia, al mateix temps que protegeixen els lleons i les seves cries.
AUS_7104
Conforme un va baixant per les passarel·les, va descobrint un lloc extraordinari.
AUS_7107
Als pocs minuts de caminar comences a veure algun mascle prenent el sol a l’interior
AUS_7109
Un altre atractiu és aquest enorme esquelet de ballena, a pocs metres de la llera
AUS_7132
Segons l’època, es pot gaudir de l’espectacle de les cries mamant
AUS_7168
L’entrada i sortida de lleons de dins l’aigua és constant i un espectacle que no et cansaries de mirar

On the road

De fet, com ja he dit, el sol fet de moure’s per les carreteres de l’illa ja és un espectacle en sí i, com a continuació del tour fotogràfic, crec que és bon moment per compartir algunes de les millors imatges captades quan anàvem d’un lloc a l’altre.

AUS_7089
Fent honor al nom de l’illa, el primer que et trobes són cangurs pasturant per tot arreu
AUS_7097
Les carreteres són reflex de la tranquil·litat del lloc
AUS_7254
Una de les primeres sorpreses va ser veure un coala, relaxat dalt d’un arbre al costat de la carretera.
AUS_7249
La veritat és que els coales van arribar a l’illa a mans dels humans, però viuen en total llibertat com ho fan al continent.
AUS_7277
L’equinda és una mena de porc-espí típic australià. Per allà en trobaves a peu de carretera
AUS_7292
Els camps florits .octubre és principi de primavera- pastures de bestià domèstic que els cangurs solen aprofitar
AUS_7302-PANO
Veure aquestes platges i un aiguabarreig tant cristal·lí, val la pena. Sense cotxe de lloguer, rarament arribaries a veure aquests llocs, doncs l’illa consta de més de 500km de costa

AUS_7314

AUS_7538
Els wallabies, esmunyedissos que sols surten al capvespre a menjar herba
AUS_7555
Aquesta carretera és famosa per aquesta imatge. Un no pot anar a Kamgaroo Island sense passar per aquí
AUS_7641
Els apartats de correus, un altre espectacle sense paraules…
AUS_7649
K.I. no només és important per ser un santuari natural, sinó que també és un important emplaçament d’explotacions ramaderes, les millors ovelles i vaques australianes, són criades aquí, en plena natura.
AUS_7661-HDR
Sense paraultes.
AUS_7767
Un espectacle de carreteres

AUS_7668-PANO

Admirals Arch

A la part situada a l’extrem sud-oest de l’illa, torbem aquesta espectacular formació rocosa, coronada per un far i acompanyada per la inestimable companyia d’una colònia permanent de llops marins de Nova Zelanda (aquests en completa llibertat, en el sentit que no es tracta d’un centre de recuperació ni d’estudi com a Seal Bay, ja que a diferència dels lleons marins australians, els llops marins de Nova Zelanda no corren perill d’extinció).

AUS_7596
L’accés a l’arc està format per passeres de fusta molt còmodes. Però les dimensions de l’arc són tan grans que no es pot abarcar amb una sola foto, a no ser que es disposi d’un gran angular
AUS_7558
El far que corona el cap amb un cel blau esplèndid…
AUS_7636
Que en qüestió de minuts va canviar per desencadenar una tormenta bestial
AUS_7565
El mar enfollit no és obstacle pels llops marins de Nova Zelanda
AUS_7567-PANO
Pels aussies, el mar del cercle polar antàrtic comença a poques milles al sud d’aquí… Seria com si nosaltres diguéssim que el mar del cercle polar àrtic comencés a Normandia
AUS_7604
Una altra captura del llop marí nouzelandès
AUS_7635
Els corbs i les gavines, companys infatigables en tota la costa australiana (sí i el Miquel Àngel també, per descomptat!)

Hanson Bay Wildlife Sanctuary

Aquest lloc ofereix un seguit de serveis que van des d’allotjament, fins a visites guiades per l’àrea del santuari de vida salvatge i restauració. Aquí es fa una important tasca de protecció de coales, actualment amenaçats i gairebé en perill d’extinció, degut, ja no tant a la mà directe de l’ésser humà, sinó a un dany col·lateral d’aquest, els gats salvatges i les guilles, animals portats pels anglesos fa 300 anys i depredadors del petit marsupial. A part, hi ha una colonia permanent de cangurs grisos, oques cendroses, wallabies i equindes.

AUS_7376
Un imponent bosc d’eucaliptus ens permet veure els coales en estat salvatge
AUS_7370
La Makie, la gossa cercadora de coales
AUS_7424
Vet aquí quan els troba s’asseu i mira fixament
AUS_7354
Les imatges són espectaculars
AUS_7362
La força dels eucaliptus és notable, doncs el pes dels coales no és menyspreable
AUS_7414
Una mare amb una cria de poques setmanes fora del marsupial
AUS_7451
Els cangurs grisos septentrionals aprofiten l’àrea semi tancada per pasturar tranquilament
AUS_7477
Tot i que no els molesta la presencia humana, no pots acostar-te més aprop de 10 o 15m ja que marxen
AUS_7482
Heus aquí la Oca Cendrosa, també inquilina de la zona del santuari de Hanson Bay

Cape Willoughby Lightstation

A la part més oriental de l’illa, vam visitar un antic far que servia per orientar les naus que venien de l’illa principal. Convertida ara en un petit museu, que per un preu simbòlic val la pena de visitar.

L1060616AUS_7701AUS_7704AUS_7711

 

I com que una imatge val més que mil paraules, aquest és el resum del que vam visitar a Kangaroo Island, un destí molt preuat pels propis aussies i que nosaltres no vam voler deixar-nos perdre, i que en realitat, mai m’ho hagués perdonat. No vull valorar el millor i pitjor del viatge, però K.I. va ser per mi, juntament amb Kakadú National Park, els llocs que més emocions em van produïr.

I aquest és el penúltim post de la saga del país de les antípodes… La darrera etapa va ser una escala a Adelaide per tornar a Perth, d’on partiríem cap a Barcelona de nou…

Acabarà…