Aquest divendres passat va cessar el servei de transport de mineral de sal, dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, entre Súria i Martorell, després de més de 25 anys de servei en la configuració de tren actual. (Si no voleu llegir la “parrafada”, podeu anar directes a les fotos al final del text, que al cap d’avall és l’objectiu del post)

Vuit anys de moments inoblidables

Vuit anys són els que he pogut gaudir d’aquest servei, especialment els primers que en essència només feia aquest, en detriment del de potassa.  Ara, per necessitats ambientals, Inovyn (Solvay) factoria de Martorell, ha de fer reformes importants en el tractament de la sal com a matèria prima, i això porta a que aquest servei cessi de forma definitiva (almenys tal i com el coneixem).

Al final l’únic que pretenc, amb aquestes breus paraules, és deixar per escrit un petit homenatge personal a una feina que m’ha omplert professionalment i m’ha divertit en el terreny personal.

Tot i que el servei de mercaderies de FGC segueix en peu i cada dia amb un futur més expansiu, no treu que sàpiguen greu aquest tipus de notícies, i per això he decidit fer un petit recull fotogràfic del meu pas per aquesta feina concreta.

Una breu descripció històrica

Aquest servei que tanca portes, amb la configuració actual (i que al cap i a la fi és la que jo he conduit) inicià els seus camins el 1991, amb la incorporació a FGC de les locomotores de disseny americà de la sèrie 254, dièsel-elèctriques de 1600cv (1500 dedicats) junt amb els vagons d’acer de vores baixes sèrie 63.000. Si bé és cert que aquests vagons foren fabricats per CAF entre el 1986-1987 per transport de potassa des Súria al Port de Barcelona, amb la incorporació de les locomotores esmentades va passar a fer els servei de sal entre Súria i Martorell. Aquests vagons van ésser construïts en una sèrie de 86 vagons sencers, dels quals els darrers anys només en quedaven 69, ja que al 2015 (i en previsió del tancament del servei) se’n van desballestar 17. De les 69, només 59 quedaven en servei el 2016, ja que 8 estaven apartats a Manresa per tal de desballestar en un futur pròxim, i 2 estaven a Martorell a l’espera de ser apartades també.

El meu homenatge personal. Gràcies.

Però les paraules no són importants en aquest post, sinó les fotografies.

254HDR
Fotomuntatge en HDR de la 254.02 a la via 1 de Súria fent la maniobra de muntatge del tren
13 - 2
Locomotora parada a l’antiga bàscula de Súria
2012-04-27 15.10.31
 De vegades detectar un vagó amb alguna avaria obilgava a fer peculiars moviments, maniobres i configuracions momentànies i estranyes del tren
DSC_7259
Antiga sortida de la via de càrrega de sal a la mina
sal2
Via de càrrega de la sal a la mina
DSC_7298
 Locomotora i vagons a la via 3 de Súria
Boda
Una altra imatge del moviment de muntatge

DSC_7289

DSC_7287
Una imatge que només el maquinista (en un moment d’espera) es pot permetre de fer
DSC_7284
Els enganxalls alliance (típicament americans) suportaven els estirabots d’un tren de 336m i gairebé 1200T

DSC_7277DSC_7266IMG_20150717_205629IMG_20160208_175838

dav
Aquí la darrera imatge que vaig captar, l’últim dia que vaig fer aquest servei.

Gràcies pels bons moments.