Al llarg d’aquests darrers mesos, després de 4 anys  de la seva retirada del servei de manera definitiva, una composició de 10 cotxes dels afamats Talgo III (les populars rulots o coca-coles), ha corregut en diverses ocasions pel territori català, ja sigui des de Martorell a Móra la nova, com de Barcelona a Puigcerdà, fent les delícies tant d’aficionats com de nostàlgics.

L1040488
El “Catalán Talgo” a Puigcerdà aquest desembre

 

De Vic a Puigcerdà

En el cas que m’ocupa, l’experiència viscuda va ser, en dues ocasions, el viatge organitzat pels companys de l’Argupació 5a Zona, els quals han estat des de Barcelona Estació de França fins a la capital de la Cerdanya, Puigcerdà. L’una el passat més de maig, i la darrera, emmarcada en l’època nadalenca, aquest més de desembre.

Gràcies a la previsió dels organitzadors, va constar de diferents parades, tals com Granollers, Vic i Ripoll (i en la darrera edició la Molina i tot!), permetent així que els que vivim fora de la zona de Barcelona, poguéssim gaudir de l’experiència sense haver de matinar excessivament. En el meu cas, tal com dic al títol, va ser des de Vic.

DSC_0143

L’experiència sempre val la pena, ja que al nostre país, malauradament no s’estilen massa aquest tipus d’esdeveniments,  molt arrelats a països veïns com la Gran Bretanya, Suïssa o Alemanya. Val a dir, que l’estat en què es troba el tren, també és molt bo i cal mantenir aquestes sortides.

Reivindicació dels aficionats

Gràcies a l’entusiasme d’alguns, podem seguir gaudint d’aquest tipus de sortides, però cal ser molt sincers, i dir que des de les administracions no s’ofereix cap tipus de suport per mantenir actius els ferrocarrils històrics, i en aquest sentit, faig una crítica molt severa tant a Renfe com a FGC, aplaudint únicament (i no massa fort) a TMB.

El cas de Renfe i Adif, no fan cap esforç per mantenir el material en condicions i tampoc posen facilitats a l’hora que associacions i clubs puguin fer us dels seus materials. El cas més greu, el protagonitza Adif, portant-se com uns autèntics porcs (sí, els acabo d’anomenar porcs) posant traves i impediments per poder fer us de vies i trams tancats per tal de poder-hi fer trens turístics. La resposta és sempre la mateixa, “pero quieren el trazado para hacer una via verde? No? Ahhhh para que circulen trenes!? Entonces no, por ahí no van a pasar trenes (JAMAS)…” acte seguit, i per si les mosques, aixequen la via, no fos cas…

El cas d’FGC, és molt més lamentable, sobretot per la proximitat i pel fet d’autoerigir-se abanderats del material històric del país. Resulta que tenen material preservat, però posen “impediments” econòmics per tal que la gent es faci enrere (potser no és voluntari si bé que realment demanen això perquè creuen que és just, quan en realitat fan preus summament abusius i poc coherents). I el què tampoc és de rebut, és que es vanagloriegin amb les Jornades de Patrimoni Històric Ferroviari, quan en realitat tenen absolutament abandonades les locomotores 209 (Monistrol), 304 (Patxanga), 22 (Olot) així com el 400 (Granota) i el Brill. Cap d’ells es pot utilitzar, essent únicament viable la contractació de la locomotora 1003 (Alsthom) amb els cotxes de la sèrie C (Martorells). Patètic.

L1020239
Locomotora 1003 d’FGC al darrer viatge de Maig de Martorell a Súria

Per part de TMB podem gaudir un parell de cops l’any de la sortida del 300 per la L2, en una escapada nocturna. Em sembla poca cosa, però almenys les fan, i les organitzen des de la pròpia companyia. Gràcies.

Per tant, som pocs els aficionats, i som els únics que amb el nostre esforç podem seguir fent coses així.

L1040497
Vies de SNCF de l’antic enllaç transpirinenc de Puigcerdà

Res, aquests són els meus pensaments i opinions. OPINIONS. Res és el que és, però s’assembla al què molts pensem…