Un dels millors escenaris de mercats nadalencs

A mi, el què m’agradaria, és poder instaurar una tradició familiar on cada desembre, entre la primera i la tercera setmana, anéssim un dels caps de setmana a la capital britànica.
L’any passat ja vam fer la “prova pilot” i la sensació va ser bona. Lamentablement, aquest any no ho podrem continuar ja que ens ha quedat massa pròxim amb les vacances (que vam fer tot just fa un més) i a finals de novembre ja comprarem els bitllets d’avió pel pròxim viatge a Austràlia, i les despeses no ens permeten fer l’escapada.
Però bé, lamentacions a part, espero que el 2016 podrem continuar amb la tradició, i així, gaudir en una època immillorable, els gaudis de “sempre joiosa” Londres.

 

Regent Street amb la il·luminació nadalenca

 

Aprofito doncs, la proximitat de les festes, per fer-vos cinc cèntims del què vam fer l’any passat.

Com anar-hi?

Com sempre (o gairebé sempre) la millor opció és Ryanair. Tant per preu, com per freqüència i aeroports operats.
En el nostre cas, vam escollir Barcelona – Stansted, ja que és més pròxim que Luton i el tren és més econòmic que Gatwick. Heathrow queda al marge perquè les lowcost des de Barcelona no hi operen.
Stansted Express Class 379 “Electrostar”
Gràcies als preus baixos de Ryanair, recomano sempre escollir seients (jo sempre intento agafar 2 dels 3 de primera fila) i per un increment petit, tenim “priority”, lloc assegurat per l’equipatge de mà, i les cames estirades… I tot i així, a preu lowcost respecte vueling o altres similars.
Des d’Stansted al centre de Londres, la millor opció és l’Stansted Express, el qual si compres el bitllet amb 30 dies d’antelació et surt per 16£ (uns 22€) anada i tornada, amb un tren cada 15′ i una durada de trajecte d’uns 50′ fins a Liverpool St, Station.
 

 

Com moure’s?

Sens dubte recomano comprar la targeta  Oyster. En el nostre cas tenim la Visitors Oyster (té un disseny més colorit que la Oyster normal). En essència és el mateix l’una que l’altra. Son en format contactless tamany targeta de crèdit. Ambdues són recarregables, i serveixen per tots els transports públics (menys el taxi) de Londres. 
S7 Stock de la Circle Line estacionant a Liverpool St.
La seva utilització és senzilla. Cada vegada que la uses et descompte uns diners (el preu simple del bitllet i la zona que tinguis programada) i quan arribes al màxim diari (que ronda les 7 lliures en la zona 1) ja no descompte més, podent fer us il·limitat d’aquesta fins les 4:59 del matí del dia següent.
Evidentment el metro és la manera més ràpida, però recomano moltíssim el Bus, ja que a més et permet fer la visita de la ciutat gairebé gratis (per cert, agafeu la línia 159 que fa el centre i ho veureu tot…). Us deixo un enllaç que explica com agafar el bus (ja que és un xic enrabessat si no s’ha fet mai): Diaro de un Londinense (també us serveix per saber més coses sobre la ciutat!).
 

 

Els mercats nadalencs

Nosaltres vam anar al “mercadillo” que tenien muntat davant del Tate, a la llera del Tàmesi. Amb paradetes de vi calent, xocolata i menjar, així com artesanies i “gifts” londinencs i nadalencs.
Altres que recomano:
 
Hyde Park Winter Wonderland (situat a Hyde Park)
Southbank Christmas Market (situat prop del London Eye)
Winterville Winter Festival (situat a Victoria Park)
Una altra activitat, que no és pròpiament anar als mercadillos de nadal, és fer-ho als clàssics (Spitalfields, Camden, Portobello Road, etc) o fer la passejada per Regent St, Piccadilly, etc. Tot plegat amb un indiscutible aroma nadalenc. Ah! i no oblideu Harrods i Hamleys!!!
Parada de menjar típic nadalenc (a la zona del Tate)

 

Joguineria Hamleys (a Regent St.)

 

 

Voltants de St. Paul engalanats

 

Els mercats clàssics

Spitalfields

Com que la proximitat d’aquest mercat a l’estació de Liverpool Street és més que notable, visitar-lo el primer, és la millor opció que hi ha per tal de ser eficients a l’hora de gestionar el temps del qual es disposa.
A escassos 300m de l’estació, ja ens ofereix aquell encant típic dels mercats de la City.
Per cert, a l’hora de menjar, recomano passejar-se pel carrer paral·lel (a dues travessies), el Brick Lane, anomenada la Milla d’or del Curry, gràcies a la gran quantitat de parades hindús immigrats que hi ha. Qualitat a baix cost.

Camden

Estació del Tube de Camden
Possiblement un dels més dinàmics, grans i imprescindibles mercats del món. Allà s’hi troba des de la roba més avantguardista, fins el menjar (preparat) més recondit. Lloc per excel·lència de la moda punk, on ja es barregen tot tipus d’estils. I com en la resta de Londres, “gifts” britànics pels quatre costats.
Una recomanació: regategeu… sobretot si les parades estan gestionades per immigrats. Són molt vius amb els turistes i de bones a primeres us la intentaran fotre.

 

És típic menjar a la llera del canal

 

Portobello Road

Aquest mercat és molt conegut gràcies a la pel·lícula Nothing Hill. Es tracta d’un mercat al carrer (i també amb parades amb cobertes permanents, situat a la prestigiosa zona susdita. Aquest mercat és bàsicament d’antiguitats i brocanteria, però també consta d’altres elements. Pareu compte en mirar els dies que està en marxa, ja que els dijous treballen a mitja jornada i diumenges i festius, tanquen.

 

Covent Garden

Possiblement el més cèntric de tots ells, compte amb tot tipus de productes. També és qui alberga el Museu del Transport de Londres, atractiu afegit pels amants del transports.
Un altre clàssic dels mercats, que resulta imprescindible de visitar, tant per la seva aparença, com pel què s’hi pot trobar.
Aquest mercat està pròxim al barri del Soho, un altre zona la qual s’ha de visitar de manera imperativa.

I la resta del temps…

En aquest post només m’he referit als principals mercats i mercats nadalencs que recomano visitar a Londres en aquesta època. La resta del temps val la pena de fer qualsevol activitat, ja que l’oferta és gairebé inesgotable, i em reservo futurs ‘posts’ per explicar què fer i on anar per la City.