De creuer fins a Régua i una passejada per Aveiro

El 4t i 5é dies (i els últims de les cròniques) van ser interessants i il·lustratius, tot i que no imprescindibles. L’un el vam dedicar a fer un creuer entre Porto i Régua, tot remuntant el riu Douro, i l’altre, per passejar per la Venècia de Portugal, Aveiro. 

 

Creuer a Régua

El dia escollit va ser un dissabte, ja que fora de la temporada estival, les opcions en quan a dies de creuer, disminueixen notablement. També és cert que el creuer del dissabte inclou una visita a una de les bodegues més importants de la D.O. Porto, en el cas de la companyia que vam escollir, les bodegues eren les famoses Sandoman.
 
Si bé és cert que el creuer en si no té cap encant especial, cal destacar alguns moments realment remarcables. Aquests són les pujades per les rescloses de dues zones d’embassament regulador de caudal del riu, l’una amb un desnivell de 17m i l’altre l’espectacular xifra de 35m de desnivell. Aquesta sí, una experiència que val la pena experimentar.
Això per una banda, per l’altra, el paisatge tampoc es pot menystenir, doncs també és un espectacle de color. 
 

 

 

 

 

 

 

 

El punt final del creuer era la vila de Régua, lloc des d’on vam agafar un autocar que ens va dur a les Bodegues Sandoman. Realment aquest és un altre punt del viatge pel Douro que també val la pena, ja que a part de la visita guiada, i del tast de vins, les vistes des de les vinyes, són espectaculars.
 

 

 

 

 

 
 
La visita a Régua va ser pràcticament nula, doncs aquest tipus d’activitats sempre estan massa acotades, però això, lligat amb el fet que el retorn Porto es fa en tren, em va permetre de visitar la estació del poble i els seus entorns. 
Curiosament, aquell dia hi havia viatge en tren històric, i això em va permetre gaudir de l’arribada del comboi. A més, aquesta estació és enllaça amb l’antiga línia d’ample mètric Linha do Corgo, que unia les ciutats de Chaves (pk 96,167) i Régua, i on encara es pot veure material d’aquest ample die via tot i estar en desús.
 

 

 

 

 

 

 

 
 
La tornada, com ja he dit, va ser amb tren, baixant per la Linha do Douro.
 

Aveiro

Aquesta, és una petita població costera que viu de l’exportació de sal i sobretot del turisme, que s’hi acosta per gaudir d’un passeig pels seus canals navegables, tot descobrint unes belles edificacions d’estil colonial i sobretot, molt acolorides.
Un passeig a peu pel centre i per la zona del mercat, també ens va permetre degustar una immillorable gastronomia.
Arribar a aquest poble, és molt senzill, des de l’estació de Campanha, es pot arribar amb qualsevol tipus de tren, des de regional, fins a Alpha Pendular. Nosaltres vam fer l’anada amb tren de llarga distància, i la tornada amb  el modern Alpha Pendular.
Sobre Aveiro, no gaire més a dir. Un poblet petit, que en un matí o una tarda pot estar visitat.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
I en essència, aquestes són les cròniques portuenques.
 
 Fi.