La Hisatsu Line i el Kumamoto

El 8è dia per Japó el recordaré sempre com un dels més intensos, cansats i ben aprofitats.
Aquest dia teniem previst d’agafar el tren de vapor SL Hitoyoshi, bitllet qual podíem adquirir sense cost addicional amb el nostre abonament de la J.R. El cas és que s’ha de demanar amb molta antelació i nosaltres no ho vam poder fer. Tanmateix ja teniem prevista aquesta possibilitat (què faríem sense l’Oriol!) i l’alternativa era perseguir el tren fins a Hitoyoshi i fotografiar-lo.

Aquest dia ens vam llevar força d’hora, doncs la excursió era molt llarga i requeriria de moltes aturades. 

Shinkansen

Com molts dies, a part d’esmorzar a l’hotel, vam comprar més teca pel camí, així dirigint-nos cap a l’estació d’Hakata (Foukoka) ens vam disposar a agafar el Shinkansen en direcció Kumamoto, lloc on havíem de parar en cas d’agafar el tren de vapor, però al no ser així vam seguir fins el següent punt on el podíem veure parar i passar, Shinyastushiro. 

SL Hitoyoshi

Des d’allà vam agafar el tren de la Kagoshima line fins a l’estació de Yatsushiro on ja vam prendre el tren de la Hisatsu line.

Estació de Yatsushiro amb el tren de la Hisatsu Line

La Hisatsu Line la coneixeran els més aficionats al ferrocarril i als videojocs-simuladors, ja que va ser Microsoft qui va “posar en el mapa” aquesta línia, doncs és una de les que venia precarregada en el Microsoft Train Simulator, i que tenia aquella particular forma de portar el tren on al arribar a l’estació topall, calia donar la volta al tren i seguir per un altre via.

La veritat, crec que és de visita obligada tan si ets aficionat als trens com si no, doncs els paisatges i l’entorn per on es mou, és impressionant.Un cop vam arribar a l’estació de Hitoyoshi, vam fer “parada i fonda”. Vam esperar a la sortida del tren de vapor (allà arribava i retornava cap Kumamoto), per tal de poder fer les fotos de rigor i posteriorment anar a dinar i visitar el poble.
Aquest home és un personatge llegendari de l’estació
de Hitoyoshi.

Un dels millors àpats del viatge

Rellotge musical de l’estació de Hitoyoshi


Cal dir que la visita al poble de Hitoyoshi és molt recomanable, doncs és un poble termal molt tranquil i on no estan gens acostumats a veure turistes occidentals. L’hospitalitat va ser el més destacable, junt amb el fet que la gent ens saludava pel carrer (per ells era molt pintoresc que els visitessin des de tan lluny). Una anècdota graciosa és el fet que a l’estació ens vam trobar dues persones diferents (locals això sí), que ens van aturar i se’ns van posar a parlar en castellà! Resulta que un era un assidu d’espanya, i l’altre (amb qui vam tenir una conversa molt més llarga i animada, i que ens va recomanar on menjar) havia estat treballant molts anys al Perú.
Després de les fotos de rigor, i la visita al poble, ens vam dirigir de nou cap a l’estació per prosseguir el nostre viatge per la Hisatsu Line.
La següent parada va ser Yoshimatsu, on vam canviar de tren. Altre cop diré que la ruta entre les dues estacions no es pot menysprear, i també ve carregada d’anècdota. Aquest cas, era un ciutadà toquiota que dominava força bé l’anglès, i ens va fer unes recomanacions fotogràfiques pel llarg del recorregut (una mica fastiguejades per la boira). El millor de l’anècdota? Que va fer parar el maquinista a mig recorregut davant d’unes gorges per tal que les poguéssim fotografiar i admirar, però el més collonut és que el maquinista va parar i esperar a què poguéssim fer-ho! Impressionant l’actitud d’aquests nipons!
Dit això, el viatge va prosseguir com ja he dit fins a Yoshimatsu, on vam canviar a un tren també altament interessant.  Aquesta estació és la que es fa servir d’inici de recorregut del videojoc abans esmentat.

El tren amb què vam arribar (dreta)
i amb el que vam marxar (esquerra)

Vista que es veu en el videojoc

El viatge va prosseguir fins a Hayato, on de nou vam fer transbordament, aquest cop a un tren modern, molt més concorregut i no tan rural. Des d’Hayato vam anar directes a Kagoshima-Chuo on ja vam agafar el Shinkansen de tornada fins a Hakata.
Com a detall, a Hitoyoshi vam comprar (cosa realment estranya en nosaltres) un parell de records funcionals.

Bossa de record de la mascota de la
regió del  Kumamoto,el Kumamon.

Un cop a Fukuoka només ens va quedar anar a dormir, doncs el sopar, novament ens el vam menjar al tren.

Mapa de ruta:Seguirà…