2 llocs de Kyoto

El quart dia per terres nipones el vam emplear en visitar dos emplaçaments d’aquesta ciutat i els seus entorns. L’un, molt famós i de visita obligada, El Pavelló d’Or, i l’altre, molt menys recorrent (especialment pels occidentals) El Mont Hieizan, un altre complex Budista farcit de temples i, ruta la qual, mereix la pena de fer.

El matí el vàrem dedicar a visitar el Pavelló d’Or (Kinkaku-ji), un temple budista qual façana està arrebossada  d’or. Aquest temple és una reconstrucció doncs des de la seva construcció el 1397, ha sofert diferents incendis que l’han destruït successivament, essent el darrer el 1950, després que un monjo (amb alteracions de personalitat) decidís cremar-lo al·legant que no se li feia el manteniment que mereixia. 
Arribar al temple és senzill des de qualsevol punt de la ciutat, efectuant sempre el darrer recorregut en autobús (el metro i/o el tren et deixa un xic lluny).

Vista del Pavelló i el llac que el voreja.


Ah! Això sí, estava mooooolt concorregut, escoles, jubilats, turistes, etc. I a més ens vam trobar amb una parella de Manresa! 

Turistes molt estranys que estaven per allí.

Ja cap a mig matí (amb un parell d’horetes de visita n’hi ha prou) vam enfilar camí cap al mont Hieizan. La ruta cap allà, requeria un desplaçament molt especial que a mi em feia particularment il·lusió de realitzar, i es tractava d’utilitzar una línia ferroviària anomenada Keihan Electric Railways (companyia no adherida a J.R.), que té la particularitat de moure trens pel mig de zones urbanes com si fos un tramvia, però tractant-se d’un tren normal i corrent. L’ample de via d’aquest ferrocarril és de 1430mm a diferència dels trens de la J.R. que (a excepció del Shinkansen -tren bala-) són d’ample mètric anglès (1060mm).

Un tren del meu gust, que segons els criteris de casa nostra (Renfe, FGC, etc) no podria existir per “perillós”.

Convivència absoluta entre cotxes i trens fruit, de la disciplina del nipons.


Diferents trens i composicions per cobrir diverses línies


Un cop vam agafar aquest medi, ens vam dirigir cap al peu del funicular que ens havia de portar al Mont Hieizan. Cal dir que es pot pujar des de dos extrems diferents, l’un amb funicular (Cable Car) i l’altre amb telefèric (Rope way). Nosaltres vàrem fer una ruta circular pujant amb funicular i baixant pel telefèric. Ambdues opcions estan pròximes a una estació (capçalera les dues) dels ferrocarrils Keihan.

Avinguda cap al funicular.


Només sortir de l’estació ja trobem restaurants tradicionals.


Al curt camí entre el tren i el funicular trobem altars.
Peu del funicular.


Funicular del Mont Hieizan.


Vista des de dintre del funicular. Segueix tenint maquinista.
 
Un cop a dalt, queda una ruta a peu d’uns 2km fins al punt central del complex, ja que es tracta d’una extensió enorme amb moltíssims temples repartits per tota la muntanya.  
Un detall que em va agradar només de sortir (i que no guarda relació amb el què anàvem a veure) va ser la posició i l’aspecte que tenia el mecànic del funicular, mentre mantenia conversa amb el maquinista i el cap d’estació.
Efectivament, sembla sortit d’un còmic manga.
Unes vistes de la ruta des del funicular al complex central:


Només d’arribar, haver de fer la caminada, ens va obrir la gana (a més ja era tard!) i vam anar al restaurant que hi havia. Va estar molt divertit, les cuineres només parlaven japonès i no ens enteníem, però eren divertidíssimes, molt atentes i simpàtiques. Ens ho vam passar bé. I a més, el menjar estava molt, molt bo.
Observeu que primer vas a una màquina expenedora de tiquets on demanes el menú, el pagues i t’entrega un bitllet que has d’entregar a la barra (sistema molt típic del país).
Un client molt estrany 
demanant el menú a la màquina.


Les simpàtiques cuineres.


Després de dinar vam prosseguir la ruta, no exempta d’aventures i desventures i encontres amb els agents rurals.
El cas és que tot fent la ruta ens vam desviar del camí que ens havia de dur cap al telefèric que ens baixava cap al tren. I a mi, com no, se’m va acudir de fer drecera passant per la carretera principal, la qual està expressament prohibida als vianants. La disciplina nipona és tan estricte que als 5′ ja teníem el guardaboscos traient-nos de la carretera, però no per les males, sinó que a sobre ens va portar en cotxe fins l’estació del telefèric (després d’intentar-nos explicar que allà no hi podíem ser). La amabilitat i hospitalitat japonesa! Aquí ens haguessin esbroncat, multat i ens haurien deixat a l’extrem oposat de l’estació…
Aquí unes fotos del què podem veure per tot aquest Mont. 

Ja de tornada, i gràcies  l’esmentat guardaboscos, vam arribar al telefèric. El què no recordava és que un cop a baix, encara calia agafar un altre funicular per arribar a l’estació de tren! Les delícies pels aficionats ferroviaris!
Finalment, un cop a l’estació, ja era qüestió d’agafar el tren per tornar i, com no, fer més transbordaments a les línies regionals (doncs per allà ens movíem amb aquests trens locals del Keihan).
Va ser un dia molt profitós i divertit, amb aventura inclosa.
Seguirà…